Oktober 2019 | SMVGuidens fødselsdag

udgivet 08.10.2019
SMVGUIDEN HAR FØDSELSDAG! ÉT ÅR MED ARTIKLER, NYHEDER OG MAGASINER TILEGNET SMV'ER

SMVGuiden kunne den 01 oktober 2019 fejrer 1-års fødselsdag, hvorfor vi vælger at dedikere månedens nyhedsbrev til at se tilbage på, hvad vi har opnået, siden vi gik live i 2018 samt til at se fremad og reflektere over ambitionerne for 2020. Først og fremmest er vi stolte over den mængde indhold, vi har produceret inden for vores fire hovedkategorier, da vi med over 100 artikler, 12 nyhedsbreve og 1 magasin har dækket en bred vifte af områder og dermed så småt fået skabt en hel database, som danske SMV'er kan hente hjælp fra. Derudover er der i løbet af 2019 sket meget med SMVGuidens grafiske udtryk og de funktioner og undersider, som vores brugere kan få gavn af. Vi bestræber os dog på at blive endnu bedre, og vi håber derfor på, at du vil være med til at forme platformens fremtid og hjælpe os med at rykke i den rigtige retning. Læs med for at få en oversigt over vores nyeste features, en tidslinje for SMVGuidens historie og, som noget helt nyt, en plan for emnerne for de næste måneders nyhedsbreve.

SMVGuidens fødselsdag

5 fede nye features i 2019

Designvenlige PDF'er

Vi har gjort det muligt for dig at downloade alle vores artikler i PDF-format, så du kan printe dem ud på papir eller læse dem på computeren som offline-version. Alle PDF'erne er blevet sat op i en redaktionel stil, og de kan downloades ved at klikke på PDF-logoet øverst i artiklen eller nederst på den runde printerknap.  

Værktøjer 

Udover gode råd og kreative eksempler rummer flere af artiklerne også værktøjer, skabeloner og modeller, som du kan downloade til brug for at omsætte artiklens viden til praksis. I skrivende stund har vi 10 værktøjer, og vi har til mål at vedlægge værktøjer til så mange fremtidige artikler som muligt. Du kan se og downloade de værktøjer, vi har udarbejdet indtil videre ved at klikke her.  

Drop-down menu

Vi har skabt flere nye undersider og samlet andre af platformens oprindelige undersider under en drop-down menu, som giver en god skillelinje mellem vores primære produkt, nemlig artikeldatabasen i form af de fire hovedkategorier (virksomhedsdrift, forretningskoncept, kunderelationer og organisation) og det øvrige indhold, vi tilbyder. I menuen finder du en oversigt over alle værktøjerne og videoerne fra artiklerne, nyhedsarkivet, "om os", vores magasiner og et link til OPR-Virksomhedslån

Søgefunktionen

Søgefunktionen er givetvis smart, fordi den gør det lettere for dig som bruger at finde det indhold, du ønsker at vide mere om. Men den fungerer også rigtig godt til et andet formål: nemlig så vi kan blive klogere på, hvad det er vores brugere egentlig leder efter hjælp til. Ved at analysere trends i søgedataene kan vi få en bedre forståelse for efterspørgslen, og det giver os et bedre grundlag for at skabe relevant indhold for danske SMV-ejere og andre interesserede. Det fungerer som et vigtig led i vores mål om at kunne bistå virksomhedsejere med deres reelle og lavpraktiske udfordringer på både stor og lille skala. Vi ser dog gerne, at brugerne rækker endnu mere ud og kontakter os direkte. Hvis du har et særligt ønske om et konkret emne eller vinkel, eller at du selv gerne vil bidrage til brugerne med dine egne erfaringer fra din tid som virksomhedsejer, inviterer vi dig til at sende os en mail - vi sætter pris på enhver henvendelse. Klik på den aflange blå boks nedenfor for at åbne en e-mail skabelon.

Del din viden

Som noget helt nyt har vi nu også tilføjet LinkedIn- og Facebook-knapper nederst i hver artikel, så du nemt og hurtigt kan dele dine yndlingsartikler på de sociale medier.

Tidslinje for SMVGuiden - et tilbageblik og hvad du kan forvente 

Tidslinje SMVGuiden

Nyhedsbrevs plan

I anledning af fødselsdagen går vi imod den gængse praksis og løfter sløret for nyhedsbrevet fem måneder frem. For at gøre plads til at indsluse uforudsete og højaktuelle emner har vi med vilje undladt at se længere frem end til marts 2020:

November 2019 | Brexit: Hvordan står de danske SMV'er?

Den  31.oktober bliver en skæbnesvanger dag for Storbritannien, når det skal afgøres, hvorledes de forlader EU. Mens mange håber på en aftale, er mange så småt begyndt at forberede sig på konsekvenserne ved et såkaldt "No-deal Brexit": Politikerne er især bekymrede for den effekt, det vil have for SMV'erne, herunder de danske, og derfor vil vi i november måned give et overblik over kaosset og samle gode råd til, hvordan du kan gardere dig, hvis din virksomhed bliver påvirket af skilsmissen.   

December 2019 | Julehandel og e-handlens nye sikkerhedskrav

I forbindelse med et EU-direktiv, der har til hensigt at højne forbrugersikkerheden ved at påkræve to-faktorgodkendelse for al e-handel i EU, giver vi i den travle juletid råd til, hvordan du efterlever de nye krav, samt hvilke konsekvenser det får set med SMV'ernes briller. Oprindeligt set skulle direktivet implementeres allerede den 14. september 2019, men Erhvervsstyrelsen forlængede fristen på målstregen - alligevel synes vi af flere årsager, at det er en god idé at hoppe med på vognen allerede nu.

Januar 2020 | SMVGuiden præsenterer sit nye magasin

Som opfølger på det forrige magasin "Din virksomheds digitale aftryk" offentliggør vi som det første i det nye år et organisationsmagasin, der har til formål at klæde dig på til 2020 ved at gå i dybden med, hvordan du styrker svagheder ved skelettet i din virksomhed.

Februar 2020 | Resultater og refleksioner af bred markedsundersøgelse 

nyhedsbrevet maj 2019 foretog vi vores egen markedsundersøgelse i forbindelse med det danske folketingsvalg, som vi fik god respons på. Derfor har vi fået blod på tanden for at skabe mere af vores egen viden: i februar 2020 hæver vi ambitionsniveauet med en ny bredt funderet markedsundersøgelse, der kommer til at takle flere aspekter af danske SMV'ers væsentligste udfordringer. 

Marts 2020 | Offentlige finansieringsfonde og vækstdrømme

Som vi skrev i nyhedsbrevet fra august, er en af de absolut største udfordringer for SMV'er adgangen til kapital, og derfor ser vi inden nogle vigtige frister fra de store fonde nærmere på, hvordan du søger om tilskud fra fondene og giver råd til, hvad der er værd at vide i dette henseende.