Lagerhotel: Mangel på lagerplads? Overvej et lagerhotel

5 minutter
udgivet 27.06.2018
opdateret 04.12.2018
RESUMÉ

Et lagerhotel kan være et godt alternativ til opbevaring af færdigvarer og materialer, da det ofte er en billig, tryg og tilgængelig løsning. Hvis du er blevet for stor til at bruge dit kontor som lager, men for lille til at investere i et varehus, kan et lagerhotel hjælpe på fleksibiliteten og give dig mulighed for at udnytte stordriftsfordele.

Traditionelt har virksomheder haft to hovedalternativer til lagerplads: leje/købe et varehus eller bruge plads i hjemmet eller på kontoret.

Kontoret, lagerhotel eller varehus?

For mange små virksomheder vil pris, mangel på fleksibilitet og kapitalkrav gøre det varehus alternativet mindre attraktivt. Samtidig er det dog ikke alle, der har ekstra plads på kontoret eller i hjemmet. Der findes nu heldigvis en anden løsning: lagerhotel.

Men hvad er fordelene ved at gøre brug af et lagerhotel?

Fordelene ved et lagerhotel

  • Billig opbevaring: typisk 100-400 kr. per kvadratmeter baseret på lokation
  • Korte bindingsperioder
  • Du har typisk adgang fra tidlig morgen til sen aften
  • Trygt og klimareguleret

Eftersom du betaler per kvadratmeter, behøver du kun at betale for den plads, du bruger. Samtidig skal du være klar over, at opbevaring i et lagerhotel nok ikke kan betale sig, hvis du har behov for masser af lagerplads eller har brug for konstant adgang til det, du opbevarer. Det som opbevaring i et lagerhotel vil gøre, er derimod at give dig fleksibilitet til at lave større ordrer for at kunne sænke enhedsprisen, og det kan være guld for Små og Mellemstore Virksomheder.

Eksempel: tøjbutik med behov for mere lagerplads og billig opbevaring

Forestil dig, at du ejer en lille tøjbutik på nettet, hvor du får hvide T-shirts tilsendt fra Asien, hvor du selv printer et design på, og sælger til danske kunder. Du sælger i gennemsnit 200 T-shirts om måneden, og regner derfor med at sælge 2400 det næste år. Din producent i Asien tager 50 kr. per T-shirt, hvis du bestiller under 1000 ad gangen, 45 kr. hvis du bestiller mere end 1000 ad gangen, og 40 kr. hvis du bestiller mere end 2000 ad gangen.

Eftersom din virksomhed stadig er relativt lille, printer og sender du dine T-shirts fra din lejlighed, men da printeren optager meget plads, har du kun mulighed for at opbevare én 1x1x1 boks i din lejlighed. En sådan boks kan indeholde 800 T-shirts, så med din nuværende lagerplads må du bestille tre ordrer med 800 T-shirts per år for at dække dine salg. Det betyder, at du skal betale 50 x 2400 = 120.000 kr. for din inventar om året.

Lagerhotellet giver stordriftsfordele

Hvad hvis du kunne betale for lidt ekstra plads og så bestille hele dit års inventar på en gang? Siden en 1 kvadratmeters lagerplads i et lagerhotel typisk har en højde på 2-3 meter, kan du nemt opbevare minimum to store kasser i den. Hvis du vælger at opbevare 800 T-shirts, altså én kasse hjemme og to i et lagerhotel, vil det betyde, at du kun må ud til lagerhotellet to gange på et år. Derfor behøver du ikke betale ekstra for en central lokation, så lad os derfor antage, at din månedspris kommer til at ligge på 150 kr.

På et år betyder det en total omkostning på 1800 kr. Samtidig vil du med en bestilling på 2400 enheder få en enhedspris på 40 kr. Altså vil din totale omkostning nu blive: (40 x 2400) + 1800 = 97.800 kr. Det er 22.200 kr. mindre, end hvis du skulle bestille dine T-shirts af tre omgange.

Tænk på hvor meget lagerplads du har brug for

Hvis det ovenstående eksempel ser bekendt ud, bør du udforske dine lokale lagermuligheder og se på, hvordan dine omkostninger vil kunne ændres ved at øge din nuværende lagerplads. Som sagt, så passer denne løsning ikke for alle virksomheder, men for mindre virksomheder, der lige er begyndt at vokse, men ikke helt har nået et punkt, hvor et eget lagerlokale giver mening, kan et lagerhotel være et godt alternativ. I Danmark findes der masser af selskaber, der tilbyder denne type løsning, så det er nemt at finde en rimelig og praktisk mulighed i nærheden af dig.

  • Powered by OPR Finance
Mangler du [finansiering til at drifte din virksomhed?]

OPR-Virksomhedlån hjælper dig og din virksomhed med driftsfinansiering til f.eks. lange faktureringstider, indkøb af varelager, sæsonbetonet salg, ekstern rådgivning og meget mere.

Kom videre med et virksomhedslån